Kwaliteit van wonen

Gasthuiskwartier wordt gevormd door een samenspel van unieke woningen, in verschillende kleuren en materialen. Het heeft de sfeer van de oude binnenstad, maar is bovenal een eigentijdse woonomgeving. Een buurt met een eigen verhaal. En met een breed aanbod aan herenhuizen, stadswoningen en appartementen. De architectuur van de woningen sluit aan bij de authentieke gevels van ’s-Hertogenbosch én bieden alle gemakken van moderne nieuwbouw. De gehele wijk is autoluw. Dat bevordert de kwaliteit van wonen. Uw auto of fiets parkeert u in de ruime ondergrondse garage. Die is uitsluitend toegankelijk voor bewoners van de buurt. Uw voertuig staat er veilig, droog en dichtbij huis.

Alles binnen handbereik

Gasthuiskwartier ontwikkelt zich tot hedendaagse en duurzame wijk. Hier kunt u wonen én werken. Want naast woningen creëren we er flexibele werkplekken en horeca. Ook op loopafstand vindt u winkels en kantoren, cultureel vertier en bourgondische gezelligheid. Kortom, alles wat het leven in de stad prettig maakt.

Beleef het zelf

Gasthuiskwartier wordt steeds levendiger! Zeker nu de eerste woningen bewoond zijn. De kopers en bewoners zijn zeer tevreden met de kwaliteit van hun woning en de buurt. Dat geldt ook voor de tijdelijke ondernemers die hier hun intrek hebben genomen. Neem een kijkje en beleef het zelf.

Blok A en B

De eerste fase, Blok A en B, tussen de Zuid-Willemsvaart en de nieuwe Chirurgijnstraat, telt 20 woningen en 23 appartementen. De bewoners zijn hier helemaal op hun plek! De ontwerpen van vier verschillende architecten zorgen voor een divers straatbeeld. Met herenhuizen, stadswoningen met drie en vier verdiepingen, en statige appartementencomplexen. Bijna elke woning is uniek door fraaie metselwerkdetails of bijvoorbeeld een hardstenen trap bij de voordeur.

Blok C

De realisatie van de 20 appartementen en 20 woningen van Blok C is in volle gang. Deze worden naar verwachting in 2022 opgeleverd. In dit blok wordt de eigentijdse architectuur met klassieke elementen doorgezet. Met appartementen en statige herenhuizen aan de Zuid-Willemsvaart. En drie- en vierlaagse stadswoningen en -villa’s aan de nieuwe straatjes daarachter. De woningen hebben een uniek karakter, een eigen stadstuin en mooie details in de afwerking! Daarbij beschikken woningen en appartementen over een eigen berging en één parkeerplaats, soms zelfs twee, in de parkeerkelder.

Blok D en E

Centraal in het Gasthuiskwartier ligt Blok D, met 12 bijzondere stadswoningen waarvan 1 vrijstaande villa. Niet alleen variërend in ontwerp, maar ook in breedte en met twee tot zelfs vijf woonlagen. Voor Blok E is gekozen voor een mooie mix van vierlaagse woningen met een kap aan de Tolbrugstraat en brede sfeervolle woningen aan de Lintermansstraat. In totaal gaat het om 15 woningen. De ontwerpen in deze fase zijn afkomstig van vier gerenommeerde architectenbureaus. 
Inmiddels zijn 25 woningen verkocht, de laatste twee woningen zijn nog niet in de verkoop. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze woningen in verkoop gaan. Schrijf u in en wij houden u op de hoogte.