Een rijk verleden

Gasthuiskwartier verrijst in een stuk 's-Hertogenbosch dat historie ademt. Hier lag vroeger het Groot Ziekengasthuis: hét centrum van gezondheidszorg voor ’s-Hertogenbosch. In de loop der eeuwen openden nieuwe gebouwen rondom het ziekenhuis. Denk aan het Zusterhuis, het Mariapaviljoen en het Stergebouw. Allemaal onderdeel van een bijzonder stuk binnenstad. 
 

Een innoverende toekomst 

Dit prachtige, historische stukje stad krijgt een nieuw leven. Waarbij de brede insteek van kwaliteit van leven niet uit het oog wordt verloren. Integendeel. De rijke geschiedenis nodigt uit om de monumentale panden met een minimale ingreep weer relevant en uitnodigend te maken. Met onder andere aantrekkelijke buitenruimtes wordt de levendigheid teruggebracht. Het wordt een bron van inspiratie en ontmoeten. Hier gaan werken, wonen en genieten in perfecte harmonie samen.

 


Het Grôôt Kwartier

MWPO is de trotse eigenaar van deze rijksmonumenten. Zij gaan deze panden in volle glorie herstellen. Voor de invulling ervan wordt er gewerkt aan een eigentijds, duurzaam plan. Zo krijgt eeuwenoude cultuurhistorie een nieuwe toekomst. Welkom bij: Het Grôôt Kwartier.

Bekijk de website van Het Grôôt Kwartier


Benieuwd geworden? Ga dan op pad!

In Gasthuiskwartier vindt u de eerder genoemde monumentale panden nog steeds. Die blijven behouden en krijgen op termijn dus een nieuwe bestemming. Elk pand vertelt een eigen verhaal. Dat ontdekt u tijdens een bijzondere wandelroute langs deze monumenten. Download hier de route en wandel door de geschiedenis van Gasthuiskwartier.